Húsvéti nyuszi-zsák

Húsvéti nyuszi-zsák

 

 

Ez a kedves kis nyuszi zsák kezdőknek sem okozhat gondot. Húsvéti asztalon is jól mutat, egy névvel ellátott címkével ültetőkártya helyett is használható. 

fotó: www.dont.hu

 

  • lenvászon anyag
  • pentart textilfesték
  • nyuszi sablon
  • nyuszi farok

A lenvászon anyagból megfelelő méretű zsákot varrunk. A sablon elkészítéséhez legjobb egy öntapadós lap, mert így a kész sablont a zsákra ragaszthatjuk, így festés közben nem folyik be alá a festék. Sablonhoz mintát egyszerűen kereshetünk a google-ben, ha beírjuk a keresőbe: “bunny silhouette”. Válasszuk ki a megfelelő sablont, rajzoljuk rá, vagy nyomtassuk ki az öntapadós papírra. (sima lap is jó, csak festésnél óvatosabban kell vele bánni). Vágjuk ki a mintát úgy, hogy a minta körüli rész nem sérül, és körös-körül legalább 2 cm széles. Ragasszuk a középen lyukas sablont a lenvászon zsákra, majd Pentart textilfestékkel fessük meg a nyuszikat, majd óvatosan távolítsuk el a sablont. Száradás után varrjuk rá a nyuszifarkat.

 

 

A zsákokra transzfer technikával is tehetünk mintát, ennek leírását megtalálod a könyvünkben: https://negyevszakvideken.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük