Hőlégballon ajándékba

Hőlégballon ajándékba

grafika: www.freepik.com

 

Kisbabának születésre vagy keresztelőre szánt ajándék becsomagolására szeretnénk egy kedves ötletet adni. Ha nem akarjuk, hogy a miénk legyen a sokadik egyforma ajándék a sorban, legyünk kicsit kreatívak , hisz adhatunk mást is, mint pelenkatortát.

 

DIY hőlégballon

 

Ennek a hőlégballonnak az elkészítése minimális kézügyességet igényel. Lássuk, mi szükséges hozzá.

  • Fonott kosár. Én ezt a jó formájú kis kosarat a helyi bolhapiacon szereztem be. Eredetileg natúr színű volt, ezt a kellemes mentazöld színt a Pinty Plus Chalk Paint spray-vel pár perc alatt fújtam rá, és tökéletesen befedte.
  • Bélés. Egy vékony világoskék anyagból varrtam bélést a kosárnak. Ez a lépés elhagyható, de én arra gondoltam, béléssel praktikusabb: így könnyebb lesz tisztán tartani, akár a baba szennyestartójaként, akár játéktárolóként használják majd.
  • Léggömb. A gömb az IKEA Regolit típusú függőlámpaernyője, amit mindössze 495 Ft-os áron tudunk az áruházban beszerezni.
  • Könnyen hajlítható drót. A drót kiválasztásánál három szempontot vegyünk figyelembe: legyen tartása, hisz ez fogja majd a léggömböt megtartani, de könnyen hajlítható is legyen, hogy dolgozni tudjunk vele. Valamint ne legyen túlságosan vastag, mert még erre kell ráhúznunk a drót burkolásaként szolgáló szívószálakat.
  • Egy csomag színes papír szívószál.
  • Fényfüzér és papírzászló.

 

DIY hőlégballon

 

A kosarat a krétafesték spray-vel lefújtam, száradás után pedig kibéleltem a méretre varrt kék anyaggal. Ez volt a dolgok könnyebb része. Ezután kezdődött a drót hajtogatása. Tekintve, hogy még sosem csináltam ilyet, kicsit elidőztem ennél a résznél. A váz egy kisebb alsó körből, ami a kosár aljában van, egy nagyobb felsőből, ami a léggömböt tartja, és az őket összekötő 4 tartópillérből áll. Az adott részek összekapcsolása előtt a drótra ráhúztam a papír szívószálakat. Annak érdekében, hogy a léggömb semmiképp sem essen át a nagyobbik körön, a felső körre kötöttem két lazára hagyott fehér zsineget, melyek középen x-et formázva keresztezik egymást. Díszítésnek készíthetünk hozzá papírzászlót, és köthetünk rá elemmel működő fényfűzért is (a képen láthatót a Pepcoban vásároltam). Az elemtartót – amin a bekapcsoló gomb is található – belülről hozzáerősítettem a lámpa fém vázához, így kívülről nem lehet észrevenni.

 

DIY hőlégballon

 

Ezután már csak az ajándékot kell az utastérben elhelyezni.  A képen látható hőlégballon pici gazdája, Matyi egy kézzel varrt takarót, pár ruhácskát és a pilóta szerepét betöltő macit kapta ajándékba.

Nálam hiányzik, de, ha időnk engedi, még varrhatunk rá pár darab lenvászon zsákocskát az oldalára. Ezekben további apró ajándékot is el lehet még helyezni (zokni, cumi, kiscipő).

Jó munkát! 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük